Харчування в «Prosperitas»
ХарчуванняРаціональний режим харчування та збалансованість раціону
є однією з головних умов якісного освітнього процесу в Сумському ліцеї «Prosperitas».
Переглянути меню
Організація харчування в ліцеї «Просперітас» – це чітко регламентований процес
Ми керуємося чинними законодавчими нормами:
- Закон України «Про охорону дитинства» від 26.04. 2001 р. №2402-ІІІ
- Закон України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення»
- Документи щодо організації харчування «Про запровадження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах»
- Наказ «Про порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»
- Наказ МОЗ №2205 «Про затвердження санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти»
- Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах (зі змінами)
Принципи організації харчування
- кухня обладнана згідно з HACCP та всіх державних вимог;
- працюємо лише з сертифікованими постачальниками сировини і продуктів;
- 4-тижневе меню, розроблене медичною сестрою/дієтологом відповідає новим харчовим вимогам прийнятим в 2021 році;
- 5-разовий режим харчування (на період воєнного стану - 3-х разовий);
- щоденне постачання свіжих продуктів харчування;
- наявність кулерів з артезіанською водою для оптимального питного режиму.
Ми формуємо в дітей корисні харчові звички- основу їх здоров’я!
- ми надаємо перевагу у меню запечених, тушкованих, варених страв, свіжих салатів. Теплову обробку здійснюємо лише в духовій шафі
- фруктовий перекус (свіжі або запечені фрукти)
- обмежене споживання цукру, солі, солінь
- усю випічку, млинці, оладки, вареники, соуси - виготовляємо самі
- готуємо понад 280 страв
Важливо - щоб діти хотіли їсти, насолоджувались смаком, просили добавку
Як здійснюється контроль за якістю харчування:
- територіальна установа державної санітарно-епідеміологічної служби затверджує чотиритижневе меню кожного сезона;
- керівник закладу затверджує меню кожного тижня;
- медпрацівник контролює якість роботи кухарів за результатами добової проби кожного дня;
- кухарі закладу контролюють якість продуктів та збалансованість хімічного складу меню кожного дня;
- батьки отримують затверджене меню щопонеділка. Ми відкриті до пропозицій щодо меню.