телефон
(050) 307-33-17
Електронний щоденник
телефон

Харчування в «Prosperitas»

Харчування

Раціональний режим харчування та збалансованість раціону

є однією з головних умов якісного освітнього процесу в Сумському ліцеї «Prosperitas».

Переглянути меню

Організація харчування в ліцеї «Просперітас» – це чітко регламентований процес

Ми керуємося чинними законодавчими нормами:

  • Закон України «Про охорону дитинства» від 26.04. 2001 р. №2402-ІІІ
  • Закон України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення»
  • Документи щодо організації харчування «Про запровадження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах»
  • Наказ «Про порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»
  • Наказ МОЗ №2205 «Про затвердження санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти»
  • Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах (зі змінами)

Принципи організації харчування

  • кухня обладнана згідно з HACCP та всіх державних вимог;
  • працюємо лише з сертифікованими постачальниками сировини і продуктів;
  • 4-тижневе меню, розроблене медичною сестрою/дієтологом відповідає новим харчовим вимогам прийнятим в 2021 році;
  • 5-разовий режим харчування (на період воєнного стану - 3-х разовий);
  • щоденне постачання свіжих продуктів харчування;
  • наявність кулерів з артезіанською водою для оптимального питного режиму.

Ми формуємо в дітей корисні харчові звички- основу їх здоров’я!

  • ми надаємо перевагу у меню запечених, тушкованих, варених страв, свіжих салатів. Теплову обробку здійснюємо лише в духовій шафі
  • фруктовий перекус (свіжі або запечені фрукти)
  • обмежене споживання цукру, солі, солінь
  • усю випічку, млинці, оладки, вареники, соуси - виготовляємо самі
  • готуємо понад 280 страв

Важливо - щоб діти хотіли їсти, насолоджувались смаком, просили добавку

Як здійснюється контроль за якістю харчування:

  • територіальна установа державної санітарно-епідеміологічної служби затверджує чотиритижневе меню кожного сезона;
  • керівник закладу затверджує меню кожного тижня;
  • медпрацівник контролює якість роботи кухарів за результатами добової проби кожного дня;
  • кухарі закладу контролюють якість продуктів та збалансованість хімічного складу меню кожного дня;
  • батьки отримують затверджене меню щопонеділка. Ми відкриті до пропозицій щодо меню.

Наша кухня

Наші фото
Наші фото
Наші фото
Наші фото
Наші фото
Наші фото
Наші фото
Наші фото
Наші фото
Наші фото
Наші фото